Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

U las onze bijdrage in het Stadsmagazine, editie maart 2017: “Heraangelegde straten veranderden meestal in een betonwoestijn. Dat is niet best voor het klimaat en de woonkwaliteit. We praten met de Stad over de vergroening van de Voskenslaan en de aanleg van het nieuwe Mathildeplein aan het station. We hebben ambtenaren uitgenodigd voor een wandeling en hen kansen aangewezen. Afwachten nu. Als burgers samen met ambtenaren de straat op gaan, worden zaken vaak verrassend oplosbaar.”

Jullie stemmen hebben geloond! Onder het moto "Ruimte voor Gent" verzamelde de stad maar liefst 234 inspirerende voorstellen van burgers om de toekomst van Gent vorm te geven. De Stad legde vervolgens een lijst van 20 voorstellen ter stemming voor. Een daarvan was ons voorstel: "Naar een groene Krijgslaan, Kortrijksesteenweg, Voskenslaan en Sint-Denijslaan", waarbij we voorstelden bomen langs deze lanen te planten. We vroegen jullie om voor ons voorstel te stemmen en dat hebben jullie zeer goed gedaan; we werden publieksfavoriet met op twee na de meeste voorkeursstemmen voor heel Gent!

Het Stadsbestuur is nu van plan dit voorstel samen met ons te concretiseren. Heb je ideeën? Wil meewerken? Laat het ons weten op

Onder het moto "Ruimte voor Gent" verzamelde de stad maar liefst 234 inspirerende voorstellen van burgers om de toekomst van Gent vorm te geven. Van deze voorstellen kwamen er negen uit de wijk Sint-Pieters-Buiten.

De Stad legt nu een lijst van 20 voorstellen ter stemming voor. In deze lijst werd ook één van onze voorstellen genomineerd: "Naar een groene Krijgslaan, Kortrijksesteenweg, Voskenslaan en Sint-Denijslaan".

Lees er alles over via onderstaande link en breng meteen je stem uit! En deel ook je stemadvies met je buren, vrienden en collega's...