Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Op zondag 24 februari trokken we met een delegatie uit de wijk naar de Klimaatmars in Gent. Je kan de foto's hier bekijken.

2019 01 27   rise for climateZondag 27 januari laten we opnieuw onze stem horen op de klimaatmars, om 13u00 aan het Noordstation in Brussel!
We spreken met de buren af om 10:30u aan de achterkant van het station Gent Sint-Pieters (ingang Ganzendries), om samen de trein te nemen naar Brussel.  En eenmaal terug in Gent, gaan we recht naar de nieuwjaarsreceptie van Cabane Banane in de Pastorie!

De verkiezingsdag van zondag 14 oktober komt snel dichterbij. Wat hebben de verschillende politieke partijen in petto voor onze buurt? We dachten alvast na over wat wij belangrijk vinden en vatten het samen in een discussietekst.

Nu willen we weten wat onze politici daarover denken en daarom organiseerden we samen met onze buren van Buitensporig weer een wijkverkiezingsdebat. Het panel zal bestaan uit: Astrid De Bruycker (SP.A), Tom De Meester (PvdA), Isabelle Heyndrickx (CD&V), Tine Heyse (Groen), Christophe Peeters (Open VLD) en Ronny Rysermans (N-VA). Het debat wordt gemodereerd door Els Van Heuverzwyn (Radio2).

We vroegen de panelleden alvast om feedback op onze discussietekst.

Fietstocht ParkbosDe opkomst voor de fietstocht naar het Parkbos was massaal. We hopen dat jullie genoten hebben! Met deze foto's kan je nog eens terugblikken op deze prachtige namiddag. We beloofden jullie de route te delen, die je hier kan vinden.

Misschien hebben sommige van jullie zin gekregen in zelfplukboerderij "De Goedinge"? Dit is hun website: http://www.goedinge.be/

Fijn dat jullie erbij waren en tot nog eens!