Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Voor de inrichting van het parkje in de Reigerstraat verzamelen we zo veel mogelijk dromen van buren. We hebben er al een aantal, maar willen er nog veel meer. Kijk hier alvast waar je buren van dromen. Ook jij kan je dromen over het parkje neerschrijven!

Je kan dat doen via het reactieformulier onderaan de pagina. Vergeet niet je straatnaam toe te voegen, zo toon je dat je echt uit de wijk bent. Uiteraard mogen mensen van buiten de wijk mogen ook meedoen.

Sven

Ik zou het leuk vinden wanneer er midden in die zone wat picnic plaatsjes te vinden zijn, maar ook de randen van het terrein beetje verwilderd laten, dan geven we de lokale fauna ook een kans.

Bart Vanhee

Een buurttuintje met buurtcompostvat lijkt me wel leuk en haalbaar.

Kim Cierkens

Beste, ik vind het idee van een parkje heel fijn. Aangezien we op een appartement wonen, zou een buurtcompostvat en een buurtmoestuintje een heel leuk idee zijn. Alvast veel dank voor jullie initiatief!

Kim Edita Osmanbegovic

Alvast veel dank voor jullie initiatief , graag bomen behouden, vogelgeluiden beluisteren is onbetaalbaar en rustgevend. helpen bij onderhoud en opkuis van park is geen probleem voor ons. Mvg Edita

Udo Eimermacher

De combinatie van een aantal elementen zou leuk zijn:

  1. fiets-/ wandelweg, die de Goudenregenstraat met de Reigerstraat verbindt
  2. Buurt-/moestuin (incl. mogelijkheden om te composteren)
  3. Parkje met bomen/bloemen/bankjes 4) (avontuur)speelpleintje .... nog ?

Veerle Vanmarcke

Ik woon niet in de buurt maar passeer dagelijks jullie wijk. Graag wil ik een handje meehelpen om dit prachtig project te realiseren. Mieke Termont Ik sluit mij aan mij de rest. Een moestuin zou tof zijn. Ik wil wel komen wieden. Denk wel dat er iemand met kennis van zaken nodig is om de moestuin in goede banen te leiden. De suggesties van de anderen vind ik ook heel tof! Waarop wachten we?

Leen Reynvoet

Reigerpark! Als we reigers willen aantrekken dan moeten we water hebben natuurlijk... Ik zou het simpel houden: een beetje de wildernis bedwingen en ook hier en daar de wildernis laten staan (voor de beestjes). Bankjes zetten. Wel gevaarlijk voor zwerfvuil (zeker ook met middelbare school) en jointrokers. Ik woon in de Reigerstraat en moet wekelijk blikjes en verpakking ruimen. Een mooi houten boomhut of klimfort? Een doorgang naar Goudenregenstraat zou inderdaad wel leuk zijn.

Veerle De Ridder

Bomen, ja, veel bomen! Ook tegen al dat fijn stof. En stukjes wildernis, een pad, een bankje hier en daar. Zou heerlijk zijn...

Rik Stallaerts

Ik zou niet teveel "inrichten", dan is alle charme weer weg. Een verbinding met de Goudenregenstraat is een goed idee. Toen ik vroeger de shortcut nam, kreeg ik steevast de concierge van de landmaatschappij achter mijn veren...

Philippe De Clercq

Het zou tof zijn zo veel mogelijk bomen te behouden. Enkele natuurlijke speelelementen zouden wel leuk zijn: een neerliggende boomstam om op te klimmen, een wilgenhut,... Een moestuintje, enkele banken,...

Dirk Pierloot

Ik ben te vinden voor een petanqueveldje en wil daar graag mee helpen.

Jan Peirs (Ganzendries)

Prachtig initiatief. Een dikke pluim voor de mensen die hier hun schouders onder zetten. Best zoveel mogelijk natuurlijk houden. Bijvoorbeeld in plaats van speeltuigen de bomen gebruiken voor bijvoorbeeld een schommel of klimtouw. Een ander idee is een berg aarde van 1.5m-2m hoog waar dan een glijbaan op ligt. De berg kan ook gebruikt worden om van te glijden met een slede wanneer het eens zou sneeuwen. Het idee van iemand om een omgevallen boom te gebruiken als zitbank vind ik ook goed. Ik wil graag meehelpen met de inrichting of onderhoud.

Myriam Dumortier (Poelsnepstraat)

Dit parkje zal ons weer dichter bij de natuur en dichter bij elkaar brengen. We zullen er rustig van het groen genieten, een praatje slaan, de kinderen zullen onbezonnen kunnen spelen, we zullen samenwerken met het Lucernacollege en vzw Mozaïek,… we willen graag allen samen de handen uit de mouwen steken! Angelique Vandekerckhove (Ganzendries) Zoveel mogelijk behouden wat er nu staat, rekening houdende met de veiligheid en al dan niet exotische woekerplanten. Zitbankjes, picknicktafel, natuurlijke speeltuigen of omgevallen boomstammen om mee te ravotten. Een gezellig kronkelend pad, toegankelijk voor minder-mobielen met gezellige verlichting. Fruitbomen en een kleine moestuin met eventueel wat kippetjes er bij zou ook leuk zijn. En ook heel belangrijk: op deze manier onze nieuwe buren, jong en oud, leren kennen. Zo kunnen we elkaar helpen als het nodig is, maar ook gewoon om gezellig samen te zijn. 

Angelique Vandekerckhove (Ganzendries)

Zoveel mogelijk behouden wat er nu staat, rekening houdende met de veiligheid en al dan niet exotische woekerplanten. Zitbankjes, picknicktafel, natuurlijke speeltuigen of omgevallen boomstammen om mee te ravotten. Een gezellig kronkelend pad, toegankelijk voor minder-mobielen met gezellige verlichting. Fruitbomen en een kleine moestuin met eventueel wat kippetjes er bij zou ook leuk zijn. En ook heel belangrijk: op deze manier onze nieuwe buren, jong en oud, leren kennen. Zo kunnen we elkaar helpen als het nodig is, maar ook gewoon om gezellig samen te zijn.

Pin It