Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Fiets- en wandeltocht "Pro leefbare, gezonde stad"

Beschrijving

 

Wat? Een fiets- en wandeltocht die met zoveel mogelijk mensen een positief signaal wil sturen voor een leefbare en gezonde stad.

Waarom? Gent geraakt vol: de files groeien, de parkeerplaatsen blijven ontoereikend en de luchtkwaliteit is bij één van de slechtste van België. We houden van Gent en willen een gezonde, leefbare stad voor iedereen, jong en oud. We geloven dat het Mobiliteitsplan een eerste stap is in de goede richting is. Met deze actie willen we een positief signaal de wereld insturen.

Waar? Vertrek om 15u in Baudelopark - aankomst om 16u onder de stadshal - Emile Braunplein (Gent)
Bewoners van de stationsbuurt verzamelen om 14.30 uur op het Maria Hendrikaplein. Van daar vertrekken we samen naar het startpunt in het Baudelopark (start om 15 uur).


DOE MEE! Kom mee wandelen en fietsen voor een gezonde en leefbare stad.
We eindigen de actie om 16u onder de stadshal - breng een ‘(fiets)bel’ mee, waarmee we allen samen zullen rinkelen voor een gezonde toekomst.

Een burgerinitiatief in samenwerking met Fietsbult - Fietsersbond Gent, Greenpeace Gent, Trage Wegen vzw, Autodelen.net, Gents MilieuFront - GMF, Critical Mass Gent, Ledeberg breekt uit, Natuurpunt Gent, Werkgroep SintPietersBuiten en allerlei fietsende en wandelende Gentenaars en bezorgde wijkorganisaties.

Vragen/interesse?