Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Drie zondagnamiddagen lang werkten buren, het Lucernacollege, vzw Mozaïek en de Sterre-Spits samen aan een plan voor ons Reigersparkje. De Groendienst was nauw betrokken, het plan werd uitgetekend door het bureau Fris in 't Landschap en de namiddagen werden deskundig begeleid door Els Van Heuverzwyn van Radio 2, dit alles mogelijk gemaakt dankzij ons Burgerbudget.

De foto's van de derde dialoognamiddag vind je hier, alsook de presentatie die er besproken werd. Het plan is nu klaar, je kan het hieronder bekijken. De realisatie zal in twee fasen gebeuren, omdat de aankoop door de Stad Gent tijd vergt.

Tijdens de eerste fase (2019) zullen, op basis van een gebruiksovereenkomst met de huidige eigenaar, al een aantal voorlopige werken gebeuren en zal het voorste deel toegankelijk gemaakt worden. Eén van de eerste werken is de afbraak van de muur langs de Reigerstraat. De muur wordt vervangen door een laag mozaïekmuurtje waarop je kan zitten. Dit zullen we samen met artiste Sheherazade Bourahli ontwerpen en aanleggen.

We voorzien dit jaar nog andere activiteiten zoals opruimacties en het bouwen van nestkastjes en een insectenhotel. We maken ook een boekje over de bijzondere historiek van deze plek. En wanneer het mooi weer wordt organiseren we natuurlijk weer onze zondagnamiddagen in het parkje! Hou dus de aankondigingen aan de ingang in de gaten.

Tijdens de tweede fase (wellicht 2020) begint de echte inrichting van het parkje. Er komt een omheining die het parkje van de omliggende tuinen scheidt, er komt een pad dat toegankelijk is voor rolstoelen, rollators en kinderwagens en doorloopt naar de Ganzendries en er komen zitbanken en natuurlijke speeltuigen.

Wil je gaag mee de handen uit de mouwen steken in het parkje? Je kan nog altijd onze enquête invullen, we houden je vervolgens op de hoogte.

Tot in ons parkje!


Klik op het plan voor een grotere weergave. Meer informatie bij het plan kan je hier lezen.

Pin It