Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Ontwerp sporthal HoGentBegin 2013 vroeg de Hogeschool Gent een stedenbouwkundige vergunning aan voor de bouw/uitbreiding van een sporthal, gelegen tussen de huidige sporthal van de HoGent campus Schoonmeersen en de Vaerwyckweg waar hij uitkomt op de Sint-Denijslaan. Hoewel het een architecturaal uitdagend en kwalitatief hoogstaand project leek, hadden heel wat buurtbewoners toch bezwaren tegen de plannen. De bezwaren hadden voornamelijk betrekking op de afwikkeling van de mobiliteit en de vrees voor overlast, vooral ’s avonds en ’s nachts. Het hele project werd nu echter definitief geschrapt.

In de eerste contacten met de buurt werd gewag gemaakt van een "topsporthal" en een "evenementenhal". Toen duidelijk werd dat de bewoners zich een hoedje schrokken, werd de term geschrapt en vervangen door "sporthal". Maar de bouwaanvraag bleef wel degelijk over een evenementenhal spreken.

Ruimte voor nieuw speelpleintje?Bij de uiteindelijke verlening van de vergunning werd door de Stad met een aantal van de bezwaren van de buurt rekening gehouden. Door het opleggen van speciale voorwaarden moesten nachtelijke activiteiten verhinderd worden. Het hele project is nu echter definitief geschrapt, zo werd ons uit twee onafhankelijke bronnen bevestigd. Er ontbreken wellicht voldoende financiële middelen.

Ondertussen denken we als Werkgroep na of we voor dit lapje grond, in samenspraak met HoGent en de Stad Gent, een nuttige invulling voor de buurt kunnen vinden. Er rees alvast de idee om er een speelplek met een aantal speeltuigen te voorzien. Heb jij andere ideeën of suggesties? Laat het ons weten via !

Pin It