Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

AutodelenAutodeelparty’s zijn info-avonden over autodelen in "Tupperware-party-stijl": je krijgt er info over autodelen in het algemeen en over de systemen die in Gent actief zijn in het bijzonder. De Werkgroep Sint-Pieters-Buiten organiseert weldra twee autodeelparty's in de buurt, respectievelijk op donderdag 28 januari in de Goudenregenstraat 23 en op dinsdag 15 maart in de Sint-Denijslaan 78, telkens om 20u00. De avonden worden georganiseerd samen met het Gents Milieu Front en de vier autodeelorganisaties in Gent (DégageCambioautodelen.net en Partago). Ze zijn gratis en volledig vrijblijvend. Inschrijven is wel noodzakelijk via www.autodelen.gent/inschrijven. Haast je want het aantal plaatsen is beperkt!

Rij je minder dan 10.000 kilometer per jaar, vind je dat je wagen te veel kost, heb je af en toe een auto nodig en heb je zelf geen auto of ben het beu om steeds een parkeerplaats te zoeken? Dan is Autodelen iets voor jou! Vandaag zijn er trouwens al 4.500 autodelers in Gent en daar mogen er nog veel bijkomen!

Hieronder lees je enkele getuigenissen van autodelers uit onze buurt:

-- Daniëlle uit de Tuinwijklaan

Ik deel sinds begin december 2015 mijn auto via Dégage onder de naam Roodcabje. Hij wordt vooral in het weekend en vakanties gebruikt, maar er kunnen nog gebruikers bij. Ik ben blij dat ik het doe. Ik leer nog nieuwe mensen kennen en mijn auto staat niet altijd voor mijn deur. Tijdens de zomermaanden en als ik zelf met vakantie ben wil ik hem ook voor langere tijd uitlenen. Het is een ruime auto, dus ideaal voor gezinnen,  voor verplaatsingen met veel bagage of voor vakanties.

-- Line uit de Flamingostraat

Autodelen“Vorig jaar hebben we hebben hier bij ons ook zo'n autodeelavond gedaan, met iemand van GMF die de uitleg kwam geven. Dat was wel leuk. Wij zijn zowel lid van Cambio als van Dégage. Cambio gebruiken we voor kortere ritten tussendoor, dikwijls pas op het laatste moment geboekt. Cambio is bijvoorbeeld onze keuze als we ergens naatoe willen met de jongens en het regent te hard. Dégage verkiezen we voor de ritten die langer duren in tijd.
Het verschil is dat bij Dégage de kilometers wat duurder zijn, terwijl je niet betaalt voor de tijdsduur dat je de auto gebruikt. Dégage is dus interessant voor een weekendje uit of als we plannen langer weg te zijn. Bij Dégage ben je na de inschrijving blijvend lid en betaal je geen maandelijkse abonnementskosten.
In onze buurt hebben we de luxe dat er veel Cambio-standplaatsen zijn. Er zijn immers standplaatsen in de Tuinwijklaan, de Congreslaan en aan het Sint-Pietersstation. Dégage wagens zijn er in de Sint-Pietersaalststraat, in de Tuinwijklaan en in de Zomerstraat. Voor ons werkt deze combinatie perfect.”

-- Johanna uit Hof ter Mere

Vroeger gebruikten wij deelauto’s van Cambio, maar die hebben het nadeel dat je ook per uur betaalt. Bovendien wil ik dat mijn kinderen leren auto rijden, dus moest ik zelf een auto kopen. Maar omdat wij heel weinig rijden was het te gek om de auto niet met anderen te delen. We konden onze wagen niet delen via Dégage omdat zij geen oude auto’s aanvaarden. Dus startte ik een eigen groep met één wagen. Autodelen.net (vroeger Autopia – binnenkort blijkbaar Cozycar) heeft mij geholpen om de kilometerkost te berekenen en uitleencontracten op te stellen. Zij hebben mij een speciale verzekering aangeraden voor autodelen, waarvan de premie niet omhoog gaat als iemand een ongeval heeft. Er werd me een online kalender ter beschikking gesteld waarop enkel diegenen die ingeschreven zijn in mijn groep, mijn wagen kunnen reserveren. Dat verliep allemaal heel vlot.
Ik heb al veel medegebruikers gehad die komen en gaan omdat mensen verhuizen, een bedrijfswagen krijgen of veranderen van werk, maar dat is wel leuk. Ik heb er in elk geval nog geen spijt van.

 

Pin It