Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

jarnoDat Covid-19 op enkele maanden tijd de hele wereld veroverde heeft met onze geglobaliseerde economie te maken. Wat leren we daaruit? Zou het niet wat rustiger mogen? Wat lokaler?

Als we nu eens beginnen met ons voedselsysteem…

In onze buurt zijn er tal van mogelijkheden om je lokaal en duurzaam te voeden. Er zijn meerdere

afhaalpunten voor wekelijkse groentepakketten, er is een CSA zelfplukboerderij, en nog veel meer. Je vindt hier een overzicht.

Met de huidige Covid-19-crisis zijn er wel enkele aanpassingen.

Tijdelijk geen biomarkt omwille van de Covid-19-maatregelen UPDATE: vanaf 24/05/20 mag de Bio-markt weer opstarten 😊

De federale overheid heeft beslist dat er geen markten mogen doorgaan op plaatsen waar er voldoende andere voedselvoorziening is. De biomarkt op het Maria-Hendrikaplein mag dus tijdelijk niet meer opnieuw doorgaan.

Toch groentjes van Jarno

Het groentekraam op de markt wordt bevoorraad door Landgoed Lisbona. De groentjes weten echter niet dat er geen markt is, ze groeien vrolijk verder. Als alternatief voor het groentekraam zal boer Jarno vanaf nu elke zaterdag bestellingen groente naar Gent brengen. Er komt een afhaalpunt in de buurt van het station. Bestellen kan tot vrijdagmiddag bij Jarno Claeys:  0486/230989,

En broodjes van Ward

Voor onze broodjes van BRUUD kunnen we bij Himschoot terecht in de Koningin Elisabethlaan (nr. 112, recht tegenover de slager St-Pierre). Daar ligt dagelijks een lokaal bio en niet-bio assortiment van ambachtelijk gebakken brood en gebak (handmade by Ward 😊). Wie zeker wil zijn van een broodje, kan dit opzij laten leggen door te bellen naar de winkel: 0467 09 27 91. Ze zijn elke dag (maandag tot en met zondag) open van 7u30 tot 18u.

Ohne sluit elke dag om 17u

Voor mensen die moeten werken en niet zo vroeg in de winkel geraken organiseert Ohne elke week 2 afhaalmomenten. Vooraf bestellen is noodzakelijk. Zo worden mensen uit de zorgsector niet met lege rekken geconfronteerd. Meer info vind je hier.

Probeer eens Voedselteams!

Bij Voedselteams kan je online tal van lokale en duurzame producten bestellen. Op vrijdagavond haal je je bestelling af in de Tuinwijklaan. Om je te laten kennismaken biedt Voedselteams vier weken proefbestellingen aan. Zo kan je het systeem uitproberen zonder lid te zijn.

Tot slot

Verspreid het woord, laat ons allen lokale lekkere producten eten. Beter voor onszelf, en beter voor de planeet! En terwijl de Corona-crisis nog om ons heen raast (en ook daarna): samen zorgen we dat ook de ouderen en kwetsbaren om ons heen tijdig vers en gezond voedsel krijgen, breng ook hun boodschappen mee!

Pin It