Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Trage wegen van Voskenslaan naar campus Hogeschool Gent
Klik op de afbeelding voor grotere weergave

 

Vanuit de Voskenslaan zijn er talrijke wegen die toegang verlenen tot de terreinen van de Campus Hogeschool Gent. Op weekdagen worden deze heel intensief gebruikt door studenten. Maar na de schooluren en tijdens het weekend gaan de poorten onherroepelijk dicht. Meer nog, aan de oostkant is het terrein gesloten voor de buurt, maar aan de westkant blijft alles open voor de auto’s van de R4.
Nochtans bieden de terreinen van de Hogeschool een waardevolle rustzone in onze drukke en dicht bevolkte buurt. Je kan er kinderen laten fietsen en op de grasvelden een partijtje voetballen. En bovendien vormen ze een korte en rustige weg naar het Natuurpark Overmeers.

Onze werkgroep bespreekt al enige tijd met het bestuur van de Hogeschool en met Stad Gent of er een mogelijkheid is om het terrein van de campus ook buiten de schooluren open te stellen voor de buurt.


We dromen van volgende toegangen voor de buurt (via poortjes voor voetgangers en fietsers):

 • Nieuwe en permanente toegang vanuit de Voskenslaan via de Redemptoristensite (3)
  Na afwerking van het bouwproject zal het Redemptoristenpark worden opengesteld voor de buurt. Er kan een trage weg worden aangelegd vanuit de Voskenslaan door het Redemptoristenpark naar de sporthal van de Hogeschool.
 • Permanente toegang vanuit de Voskenslaan via de parking van de Okay (4)
  Daar bevindt zich nu al een voetgangerspoortje dat buiten de schooluren helaas gesloten is
 • Permanente toegang vanuit de Voskenslaan via de ingang van de Campus voor fietsers en voetgangers op de Voskenslaan (tegenover The Zone) (4)
  Deze poort is momenteel helaas buiten de schooluren gesloten.
 • Permanente toegang op het einde van de Schoonmeersstraat (4)
  Deze poort is momenteel helaas buiten de schooluren gesloten.
 • Herstelde en permanente toegang vanuit de Voskenslaan via het korte stukje straat naast de parking van “Depraet’s bedrijfskleding” (5)
  Jammer genoeg werd deze weg in de loop der jaren afgesloten met een omheining aan de kant van de scholencampus. Door opnieuw een doorgang te voorzien voor voetgangers en fietsers, zou deze trage weg naar het zuidelijke deel van de campus kunnen hersteld worden. Achter dit deel van de campus ligt nog een bosje waardoor vroeger een trage weg liep.
 • Nieuwe permanente verbinding van de westkant van de Campus met het Natuurpark Overmeers (6)
  Door de verdwenen trage weg langs de amfibieënpoel te herstellen

Bij onze zoektocht vonden we uiteraard nog meer potentiële trage wegen in de buurt. Ook jij kan je mening geven!

Pin It