Werkgroep Sint-Pieters-Buiten

Dialoognamiddag Reigersparkje: voorstelling ontwerp-plan

Kalender
Werkgroep Sint-Pieters-Buiten
Datum
20.01.2019 14:30 - 16:30

Beschrijving

Beste buren,

Tijdens de eerste dialoognamiddag op zondag 9 december 2018 brachten alle verlangens we van de buren, het Lucernacollege, de Sterre-Spits en vzw Mozaïek samen in een prachtige maquette, een frisse videomontage, in wonderbaarlijke tekeningen, interessante gesprekken, sprekende enquêtes, verhelderende interviews en in een mooi dromenboek. Het was duidelijk dat iedereen een heel natuurlijk parkje wil, met zitbanken om tot rust te komen, met eenvoudige speeltuigen voor kinderen, effen paden voor minder mobiele mensen en met veel respect voor de rust en stilte van deze plek. Het bureau Fris in ’t Landschap nam onze wensen mee en toverde er een plan uit tevoorschijn.

Tijdens de tweede dialoognamiddag op zondag 20 januari 2019 wordt dit plan aan ons voorgesteld. We gaan het bekijken, bestuderen en verder verbeteren, onder professionele begeleiding van Els Van Heuverzwyn (Radio 2). Al onze commentaren neemt het bureau Fris in ’t Landschap vervolgens opnieuw mee, om op zondag 3 maart 2019 een definitief plan voor te leggen.

Onze planning voor deze bijeenkomst:

  • 14.30u: Ontvangst
  • 14.45u: Voorstelling van het plan
  • 15.15u: Droomsessies in groepjes
  • 16.00u: Voorstelling resultaten uit de droomsessies & uitleg over vervolg
  • 16.30u: Napraten met een hapje en een drankje

Benieuwd naar de foto's van de vorige dialoognamiddag? Je kan ze via deze link bekijken. Ook deze keer wordt het stellig een gezellige zondagnamiddag voor jong en oud, met koffie, thee, fruitsap en taart. Wie wil mag zelf ook iets meebrengen. Voor de allerkleinsten is er weer kinderopvang: schrijf je kinderen in door hun naam en leeftijd te mailen naar . En als het weer het toelaat kunnen geïnteresseerden om 16.30u nog een bezoekje brengen aan het parkje, Reigerstraat 1 . 

Inschrijven voor de dialoognamiddag is niet noodzakelijk, kom gewoon langs in het Lucernacollege, Ganzendries 149. Iedereen is welkom, met de hele familie!

Voorafgaand aan de dialoognamiddag nodigt het Lucernacollege alle buren uit op een spaghettifestijn. Meer informatie vind je via deze link.